tisdag, februari 28, 2006

Vad mycket skit...


Vad mycket skit man skriver för skolan. Detta påminner nästan om mina uppsatsorgier under gymnasietiden. Jag skrev vad som helst för att få ett mvg. Tro mig, jag babblade på om elektronisk musik, haute couture och gratis kollektivtrafik i tre år så jag vet hur man slarvar till sig bra betyg. Det gäller att skriva om ämnen som lärarna blir så förvirrade av att de betygssätter en i ren förtvivlan och åldersnoja. Japp. Nu har jag precis formulerat hypoteser och teorier för- japp- nått skräp till skolan. Gött.

Jag är även glad att kunna meddela att jag överlevda såväl träningen som vägen hem idag. Jävla snöstorm. Och inte nog med det! Nico tvingade ut mig på stan i eländet. Som tack fick hon vänta medan jag vansinnesprovade* kläder på Victoria Arena. Hehe. Jag är i alla fall nöjd och glad nu och kan se fram emot en innekväll med stefan och damp-katterna och massor av goda fullkornspepparkakor som alternativ till de äckliga semlorna som alla redan är trötta på när det väl blir fettisdag.

*vansinnesprova= att prova kläder som är löjligt dyra. Typ en klänning från Dsquared (prislapp 4800:-) Marc Jacobs-skor (5500:-)

lördag, februari 25, 2006

Cosmo, shopping och en aussie


Tentan är över, en ny väntar alltför snart. Jag skrev någonting på alla frågor. Jag skrev...mycket. Och kanske är det inte så konstigt att man i så fall får in en saker som "...och den personen är säkert hyvens".

Jag firade att tentan var över med vin på Meze. Sen gick jag ut och shoppade. Marc Jacobs nya kollektion är fantastisk. Jag vill ha alla skor. Jag har inte riktigt, riktigt råd med den sortens skor nu. Jag får spara!

Igår firade jag alltihopa; tenta, vänner från irland/australien, och livet i allmänhet med obscena mänger cosmo och en oerhört vällagad aussiemiddag. Alltså...eh...han lever fortfarande. Men han lagade maten!

Klockan 8.45 ringer min kära mor för att meddela att hon är sugen på något gult kakel och dubbla bårdar till det nya badrummet. Det hela går tydligen under namnet "Polynesien". Är inte det jävligt misstänksamt. Jag tänker att det måste vara ungefär samma färger som "Happy cheddar cheese". Jaja. Bara hon är nöjd så... Själv var jag mindre nöjd med att bli väckt så tidigt, men hey- jag fick ju i alla fall städat efter festen. Och det behövdes. Verkligen.

Är det så mina föräldrars badrum kommer att se ut? Hjälp! Bild: Google sökord: Polynesia ugly

fredag, februari 17, 2006

Besök

Nu fick min granne besök. Vederbörande ringde på klockan två- jag upprepar- två gånger! Försöker de ge mig tinnitus?!

Femton gastar på död mans kista...


...och jag är i behov av en förfärlig mängd rom.

Jesus christ vad tråkigt det är att plugga pedagogik. Jag kommer ju ingenvart!

Jag kan höra mina grannar se på TV och gå omkring i lägenheten ovanför. Vi bor i en extremt ljudisolerad lägenhet. Slutsats: det är så förbannat oparty här nere hos mig att jag kan höra deras telefon ringa.

Gah!

Personerna på bilden är på intet sätt relaterade till mig eller blogginlägget. Jag hittade bilden på google, sökord "party with rum". Heh.

måndag, februari 13, 2006

Gårdagens tema

Gårdagens tema var going away-depp och för att avsluta deppigheten bjuder jag på ett par textrader. Den som kan lista ut var det kommer ifrån får ett fint pris. (Man får inte googla fram det!)

Faktum är att den som ger sig tillkänna öht får ett fint pris. Tycker att det börjar eka bland kommentarerna. Japp.

Yeah, that's it, I think you're sticking with me now
Because I'm all you've got

Ode to my tandborste...

...fantastisk sak som är som en eltandborste fast mycket mindre. Kunde inte var nöjdare!

söndag, februari 12, 2006


Har haft en perfekt dag. Promenad i slottis som var alldeles vitt och strålande och fullt med kids som åkte pulka och hundar och vantar och mössor and whatnot. Brunch på Bitter och för några timmar sen Stefan åkte till London. Jag saknar honom redan.

Därför sitter jag och pluggar och är helt totalt ofokuserad eftersom jag lyssnar på mina älsklings-depp-låtar. Det står mellan Nada Surf cover på If you leave, Bright Eyes (jag vet att jag är tjatig...) Southern State och naturligtvis Radioheads Creep. Radiohead är naturligtvis överskattade som fan, men det hjälps inte. Creep är en utmärkt depp-låt. Vidare får jag väl plocka fram allt gammalt skräp som jag lyssnade på för evigheters evigheter sen. Jag tror att Patti Smiths Because the Night, Bonnie 'prince' Billys I See a Darkness måste dras fram. Herregud, jag måste få någon ordning på mina skivor. Och sortera alla recensions-ex som jag har liggandes någonstans i lägenheten. I en enda röra. Suck. Det låter kanske inte så komplicerat, men alla har inte fodral, så för varje fodral-lös skiva måste man ta en annan skiva som man inte tycker fullt å mycket om, avlägsna dess fodral och ge det till den nya ägaren. Man kan inte köpa ett gäng nya fodral. Det funkar inte så. Processen är en katarsis. Lite ångest, lite ordning och reda och tid... Det tar tid. Orkar inte just nu.

Conor förtjänar att exponeras i min blogg en gång till! Jävlar vad fjortis! Jag förtjänar det. Stefan är bortrest... (Min mosters man ((en fransman)) drog hem ett gäng brudar när min moster var bortrest en gång. Hon blev misstänksam. Han sa att det behövdes tre tjejer för att ersätta henne. Hon godtog den lamo ursäkten. Jag tycker fortfarande att det låter lite mysko...)

lördag, februari 11, 2006

Stolt ägare av...


...en alldeles förtjusande Mulberry Araline!

Dessutom har jag varit och shoppat med en smått motvillig Stefan. Men han såg bra dum ut nu!
Palp har det överlägset bästa utbudet av herrkläder. Och den bästa personalen! Stefan blev nästan övertygad att köpa en kofta från Whyred, så ni fattar vad jag menar. Det blev dock ingen kofta, men ett par bedårande svarta jeans och lite annat.

Dagens irritationsmoment är:

  1. småbarnsföräldrar på Macky D's om refererar till sig själva som "mamma" och "pappa". Det blir bara bättre när mamma utbrister till ungen: Mamma ääälskar sån här mat!!
  2. Idioterna på Brunnsparken om delar ut rosor till förbipasserande med ett varsågod och sedan kräver att få betalt för skiten. Tror ni att jag tog rosen och gick?
  3. Det jävla puckot om parkerar vid Handels och blockerar spåret så att ettan inte kommer förbi. Var tvungen att gå från Vasa Viktoria idag. The horror!

måndag, februari 06, 2006

Winter Olympians, beware!

Against sweden you stand little, or, to be frank, no chance!
We got the ultimate weapon.
Heavy Metal!
And Curling!
And the official Swedish Womens Curling Team.
http://www.httphost1.com/curlingtjejerna/Acuvue_Hearts_on_Fire_S.wmv

MUAUUAHAHAHAHAHAHAHAHAABEBWBWBWBWB.asdf.. fu.
/Stefan

Ok, jag vill bara inflika att det kändes extremt rätt idag när jag såg Bonnie Tylers video till total eclipse of the heart. Jag trodde att det var en helt vanlig 80's skräck-musikvideo, men det dök upp både ninjor (ninjor tycks f.ö smälta in fint i nästan alla miljöer! jag tänker på en film som utspelar sig i sverige. där dyker det också upp ninjor. jag minns inte vad den filmen heter så det här var ju ett lite kasst sidospår) ishockey-spelare och sumobrottare. och änglar och alver, såklart! såhär i efterhand inser jag att jag missbedömde bonnie å det grövsta!

missa inte det här om ni vill veta lite mer om ninjas! I sure do!
http://www.realultimatepower.net/ <- clicka på den här interweblänken för att lära er mer om niñjas. OBS!!!!!man måste clicka på "YES" för att komma in på interweblänken. Hehe, jag clickade fel först!!!

Om ni törs se :) hahahha. Clicka nedanför denna texten:

Anna & Stefan, Niñja luvaz!

Arkivet