tisdag, november 29, 2005

känner mig litet seg idag. jag har sagt det förr och jag säger det igen. jag ska aldrig mer dricka rödvin. Det är förödande för ens tankeförmåga dagen efter.

Jag har i alla fall lyckats pallra mig till min farmor som fyller 87 år idag. hon måste vara världens populäraste 87-åring för hon hade massor av blommor på bordet. farmor är grym!

nu har jag tänkt sega lite. kanske ta ett bad och se på tv några timmar. sen måste jag, och jag måste verkligen, städa. suck.
Min tunga är inte vassare än din

det kanske verkar så bara för att jag är tjej eller för att jag ibland säger vad jag tycker om saker och ting, men jag snackar inte mer skit än någon annan. Tvärtom.

söndag, november 27, 2005


Mina katter och jag sitter hemma och pluggar. Eller...i ärlighetens namn är det väl mest de som pluggar. Jag leker ju bara med dammråttor. Vi dricker varm mjölk också...eller...de dricker varm mjölk och jag dricker det jag spillde innan.

Mitt i alltihopa fick jag för mig att ta ett gäng bilder. Alla blev dåliga så jag fick välja ut de 4 minst dåliga.

Tidigare ikväll var jag på Vallgrens julshow, som var mycket bättre än väntat. Jag ska se honom nästa gång han kommer hit. Igen. Typ.

Tentaångesten börjar lätta. Det kommer nog att gå bra.

I've got a christmas thing going on...




fredag, november 25, 2005

Om någon vill veta något om exempelvis social perception bör ni inte fråga mig för jag har ingen lust att lära mig vad det betyder.

I övrigt känner jag mig relativt påläst inför måndagens tenta i psykologi. Eller...jag känner mig påläst på kapitel 17 i bernstein. det andra kan jag sannerligen inte lika bra.

Åh, jag läste om julklappar någonstans och kom att tänka på vad jag vill ha och ge. Jag kan ju inte skriva här vad jag vill ge, men jag kan skriva vad jag vill ha så...

  • Marc by Marc Jacobs kofta
  • Frye boots
  • Snökula eller vad det nu heter i stil med den Carrie har i SATC
  • Nya lakan
  • En kram
  • Flera bra böcker
  • Ett eller flera blandband
  • Myskläder
  • Hälsa och sånt
  • En ny mikrovågsugn
  • Ett sött case till min dator
  • Julefrid
  • Smycken
  • Cash
  • Lampor och andra indredningsprylar
  • Ära vare gud i höjden detta har jag gjort i slöjden-saker

Modesta önskemål, va?

onsdag, november 23, 2005

Angelöw är över...

Mina vänner,

jag har äntligen läst ut Angelöw. Den boken är om möjligt tråkigare än Sandberg.

Stefan är ute och svirar med en kompis och jag sitter hemma och klurar på vad jag ska göra nu. Jag vet att jag borde läsa ett kapitel i Bernstein, men jag har inte riktigt lust. Det finns så hemskt många andra saker att göra. Jag kan städa, se på TV, slösurfa eller duscha. Mmm en dusch, lite nytt nagellack och en lite såntdär vore gott.

Jag satt 3 timmar eller så på Axessakuten med syrran. Vi vet inte än vad det är som krånglar, men hon har i alla fall fått en remiss till en annan läkare. Det var skönt att vara med henne idag. Det är otäckt när någon i familjen eller i ens bekantskapskrets blir dålig. Och jag som är så jävla strukturerad och har ett hysteriskt kontrollbehov måste vara där för att försäkra mig om att personen ifråga inte dör när jag inte är med. Jag vet, det låter helt sjukt, men jag är sån.

Idag ställde stefan en gåta till mig. Den gick ungefär såhär:

om en krokodil har ett huvud som är 6 fot långt, och en svans som är lika lång som huvudet och halva kroppen, hur lång är då kroppen? Där har ni nått att fundera på. Jag vet svaret, men har ingen aning om hur man räknar ut det.

gårdagen

...var inte som ett knytnävsslag i magen. Men...Vet ni hur det känns när man får reda på någonting otäckt eller skrämmande? När det händer mig får jag en ilande känsla i kroppen. Den börjar i magen och hotar att kväva en när den når upp till bröstet. Det hände mig tre gånger igår.

Den första gången var när vår föreläsare berättade en tråkig sak. Det hade inte med mig att göra överhuvudtaget, men det fick mig att tänka. Och det var skrämmande. T är en fantastisk människa.

Den andra gången var när min pappa ringde och talade om att min syster är sjuk och att skulle vara redo att åka och hämta henne. Det var otäckt.

Den tredje gången var när en vän berättade om hennes arbetsplats. Den är helt vansinnig. Ledningen är ett skolexempel på en riktigt dålig sådan. Jag kände mig så arg och maktlös när hon berättade. En bit av mig vill åka fyra år fram i tiden och ta itu med hennes arbetsplats. En annan del av mig vill fly alltihopa och bara acceptera att vissa arbetsplatser ser ut på det sättet.

Idag kommer troligen att bli bättre än igår. Jag ska försöka plugga litet, och kanske ta en repa på stan lite senare. Jag är som Gabrielle i Desperate. Jag shoppar bort jobbiga dagar.

Jag får nog skaffa mig en anonym blogg så jag kan skriva sånt här utan att någon måste läsa det.

Over and out

söndag, november 20, 2005






Efter en särdeles trevlig helg i Halmstad är jag hemkommen. Lägenheten är städad och klar, redo att intas och stökas ner.

I Halmstad diskuterades följande saker:

Litterära klassiker och dess upphovsmän. Jag trodde att Bourne Identitys originaltitel var Citizen Kaine, men så är alltså inte fallet. Vi gick även igenom ett antal ryska klassiker. Jag är ett stort fan, men har läst för lite. P hävdar bestämt att handlingen egentligen skulle kunna sammanfattas på två A4. Och att de inte är mer innehållsrika än en Harlequin-roman. Jag vet inte om jag håller med. Han har onekligen en poäng i det han säger.

Vi pratade även om ett antal länder och dess huvudstäder. Till vår hjälp hade vi en atlas från 1964. Den visade sig innehålla bristfällig information.

Jag visste sedan tidigare att M var rätt grym mot sina pojkvänner, men inte i vilken omfattning. Detta avhandlades medan vi såg ett program om kids i förskolan.

Vidare har jag inte pluggat tillnärmelsevis så mycket som jag borde. Jag har istället införskaffat en ny telefon eftersom min gamla fick cancer för en vecka sen (Ja, det är en 3-telefon. Inga kommentarer). Jag har även ögonen på ett par stövlar, men till och med jag tycker att närmare 3000 spänn är att ta i. Imorgon ska jag se om jag kan få tag på ett par Fryes till en något mindre summa. Det ska bli spännande.

fredag, november 18, 2005

Alla saker som händer mig är nästan alltid bra

Mina kära vänner, bekanta...och Robert!

Det har hänt förvånande mycket de senaste dagarna. Jag kör en snabbgenomgång;

  1. Jag är med i tacksittningsgruppen. Som namnet antyder håller jag alltså på att arrangera en tacksittning för tvåorna. Jag är in charge för musiken. Ni kommer att få hör David Hasselhoffs julskiva på repeat.
  2. Jag var hos tgandläkaren en dag för tidigt men fick komma in på undersökning ändå. Tack snälla folktandvården i Landala! Men...det visade sig att jag hade ett ytte-pytte-litet hål, så jag fick komma dit idag och fixa det. Nu är jag råbedövad på höger sida och får inte tugga tuggummi. För då biter jag mig i tungan. Jag ser det inte som en jätteförlust (Tuggummituggandet alltå, inte tungan. Den vill jag behålla).
  3. I onsdags var jag på Noon och drack öl. I torsdags var jag på Vasastan och drack öl. Jag går ut för mycket. Det är inte nyttigt! Jag gillar inte personalen på Vasastan. De är tykna som fan. Noon är mycket bättre.
  4. Imorgon åker jag till Halmstad för att tillbringa en kostnadsfri helg med mina föräldrar. Det ska bli trevligt, och billigt!
  5. Jag såg nästan på The Ring igår, men jag vågade inte se klart den. Den var för otäck och jag är hiskeligt lättskrämd.
  6. När jag klippte mig i onsdags (på NK) fick jag färgningen gratis! Jag älskar min frisör!

Det var nog allt. Nu ska jag snart städa. Först: slappa!

onsdag, november 16, 2005


Oj, vad korkad jag var! Naturligtvis är det spegelns fel, alltihopa. Sju års olycka! Hjälp!

Jag känner för att gå ut och dricka lite ikväll så jag glömmer bort det där med spegeln och olycka. Ungefär som Arthur Dent i Liftarens Guide. Hoppas bara att det inte ska byggas en intergalaktisk motorväg genom mitt hus när jag vaknar imorgon. Heh. Med min tur är det väl mer sannolikt än osannolikt.

F.ö ska jag till tandläkaren imorgon. Min lust är på topp. Jag är rätt övertygad om att jag kommer behöva dra alla mina alla mina framtänder. Hittills har jag inte haft ett enda hål, men nu jävlar ska jag lida. Tror jag.

Det är det som är det fina med kråksången! Tjing!
Alllting, precis allting som vi har köpt den senaste tiden har gått sönder. Jag vet inte hur många saker vi har på lagning just nu. Och, nej, vi har inte bankat med grejorna i golvet, de bara går sönder helt enkelt.

Följande saker är på reparation:
  • en mobiltelefon
  • en hammarslagborr
  • en projektor

Följande saker behöver repareras:

  • en mobiltelefon
  • en spegel
  • en plattång

Inte så festligt, eller hur?

söndag, november 13, 2005

Jag har hängt med Nico större delen av dagen, och lyckats köpa på mig 500 värmeljus typ. I olika storlekar. Christ vad lamt. Men det var trevligt att vara med Nico i alla fall. Hon och Kim har förlovat sig!!! Helt oväntat, men jätteroligt. Jag höll på att få dubbla hjärnblödningar och krupp när hon berättade. Jag citerar hennes pappa "hoppas ni får många fina stunder". Hm...

Och så tänkte jag citera mig själv. I ett brev till en kompis skrev jag ungefär följande:

Jag läser en bok som heter "Arbetslivets psykologi", men det är egentligen en grymt missvisande titel för det är inte alls så intressant som det låter. Den borde heta något i stil med "Allt du behöver veta om asbest", så skulle vi vara säkra på att ingen råkade läsa den av misstag.

Nåja, det var roligare i brevet, men så är väl oftast fallet när man redogör för något som var roligt när det var spontant. Back to instuderingsuppgifter.

lördag, november 12, 2005

Jag tänker såhär produktivitet måste inte nödvändigtvis innebära att man gör särdeles vettiga saker. Följande saker har jag inplanerade ikväll:
  • se några avsnitt av sex & the city min laptop, eftersom projektorn strejkar
  • bada bubbelbad i vårt bubbelbadkar, hehe
  • sova i en säng som är i stort behov av ett byta av lakan

Yes, sir!


Eftersom jag är så jävla lam och rastlös och inte kan läsa mer än 20 minuter åt gången nu för tiden, var jag tvungen att gå upp klockan 08.00 idag och läsa Arbetsgruppens psykologi. Lustigt nog har jag inte läst ett ord i den än idag. Tänk så det kan gå.

På tal om pass och sånt (från Buscks blogg) är jag förbannat sugen på att dra iväg nånstans. Typ...London eller Paris. Fast det är så realistiskt. Dit kan man faktiskt åka. Egentligen egentligen vill jag åka nån helt annanstans. Tänk...new york eller Kalifornien igen. Vissa tror att USA bara är plast och fult och skräp, men det är det inte. I alla fall inte i Kalifornien. Det som är bra är att de har vacker natur, fina gator, fina hus och sjukt bra shopping. Nu kan man invända att det finns andra, europeiska länder som har finare natur, finare gator och finare hus (typ Italien) men inget land har bättre shopping. Lovar. Dessutom finns det så mycket att göra överallt. Inte bara sunka på stranden som hälften av alla de resemål jag vart på. Jag skulle kunna tänka mig att åka en vända till Australien eller några exotiska öar eller nått, men där har de inte lika bra shopping. Det kan jag inte tänka mig.

Hm...jag tror att jag måste läsa lite nu. Tjing!

tisdag, november 08, 2005

Fem sorters kärlek...

Det finns, enligt Angelöw fem olika sorters kärlek.

Den sexuella kärleken
Vänskap
Medmänsklighet
so far so good
Självkärlek
och sen kommer något helt oväntat och väldigt märkligt
*trumvirvel*
Kärlek till naturen

Men kom igen Angelöw, bättre kan du!

(Angelöw 2000:217)

Pyjamasparty

Efter några timmar i skolan, ett ganska angenämt gruppmöte och en promenad kom jag hem. Så vad gör jag? Jag drar av mig kläderna och klär på mig...pyjamas.

Jag tänker såhär: varför ha sina vanliga kläder på sig när man ändå ska mögla framför deperate housewives och angelöw och lenéer fram tills det är dags att lägga sig?
Eller om man ställer frågan litet annorlunda: varför inte ha pyjamas när man kan?

Jaja, nu vet ni det i alla fall. Imorgon är det tidig morgon igen, men då ska vi i alla fall vara på sociologiska institutionen. Vilket ligger omkring två minuter hemifrån.

måndag, november 07, 2005

Idag är en av de i särklass tråkigaste dagar jag någonsin genomlidit. Det enda som var roligt var tornbyggandet. Jag tog min roll som kreativitetsansvarig på största allvar och gjorde ett elegant litet topptorn med ett fönster och en person som tittade ut.

Imorgon ska jag upp klockan halv sju igen. Det är ju helt sjukt jobbigt!

Förresten: jag skickade bilder till min far över mail. Han påpekade att jag kunde ta bort röda ögon på vissa kort med hjälp av photoshop. Han tyckte även att jag borde skicka kortet på honom själv till Ripley's i Köpenhamn med motiveringen att de har kort på andra konstiga saker där, typ paddor med två huvuden. Pappa har något av en oanad insikt om hur saker och ting egentligen är.

Nu ska jag se på någon serie. Vi får se vilken det blir. Borde det inte finnas ett nytt Gilmore Girls-avsnitt snart? Eller Scrubs?

Tjing!

lördag, november 05, 2005

Såhär var dikten:

En solförmörkelse uppstår när solen av en eller annan anledningen spricker; och ut ur den gigantiska brinnande apelsinen väller apelsninens blod; mörker: En del forskare hävdar att detta mörker, i motsats till det vanliga nattmörkret är radioaktivt- men för den teorin finns inga vetenskapliga belägg. En vetenskapsman har konstruerat en mätare som kan mäta radioaktiviteten hos sådana abstrakta föremål som exempelvis mörker, något som tidigare har varit omöjligt. Och han är nu på väg till Sverige för att mäta det mörker som snart kommer att översvämma mig om du inte ringer mig. Om du inte ringer mig och säger att allt är bara ett missförstånd, du älskar mig fortfarande, det är inte alls slut.

Jag tänker att om jag går och borstar tänderna så ringer du nog. Jag står vid handfatet och gråter och tänker att om jag gråter så kommer du nog tillbaka. Om jag slutar gråta så kommer du nog tillbaka. Om jag släcker lampan i badrummet. Om jag tvättar händerna. Om jag tvättar ansiktet. Om jag går och sätter mig bredvid telefonen så ringer du nog. Om jag ordnar tabletterna och godisbitarna i speciella mönster. Om jag drar ur telefonjacket och sedan sätter i det igen så ringer du nog och säger att allt är bra. Snälla, säg att allt är bra.

Sent på kvällen ringer du och jag ligger på golvet och gråter och säger nej nej nej snälla det är inte sant. Och det radioaktiva mörkret väller över mig från alla håll.

Lukas Moodysson
Jag tänkte klistra in en dikt av Lukas Moodysson idag, men jag hittar den inte så det får bli någon annan gång.

Jag har mina förväntningar på den här dagen, och jag tror att den kommer att bli ganska bra. tänkte börja med en runda på stan (under vilken jag borde tvingas ha...vad heter det på svenska? blindfold?) Sen ska jag fika med en kille och sen blir det nog några glas vin på noon ikväll. Mellan varven hade jag tänkt klämma in lite psykologi också.

I alla fall vet jag en sak...om tjejer är veliga så är killar det motsatta. Följande saker på B hände igår:

Bortglömd
Bortsprungen
Bortprioriterad

Jag vet inte om bort var rätt prefix för alla orden men ni fattar vad jag menar.
Tjing!

torsdag, november 03, 2005

Seriöst, klockan är 18.12 och jag mår fortafrande extremt jätteilla.

Festen igår blev bra, mot all förmodan, måste jag nästan säga. Jag drog säkert i mig en halv flaska vodka vilket tyder på mycket dåligt omdöme, men det här med sprit är ju en mycket central del i festande...
Hur som helst...jag fick höra att jag sa följande igår kväll:

"jävlar vad full jag är. Jag har säkert druckit tio cosmopolitans"
tio minuter senare
"Nu har jag och Oscar svept två till!"

Visst är det dåligt omdöme! Jag har bara fragmentariska minnen av att jag borstade tänderna igår natt. Hm...

Arkivet